Czerwona fasola jest jednym z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni meksykańskiej, gdzie często towarzyszą jej pomidory i ostre przyprawy. Można dodawać ją do zup, sałatek i past. Fasola znakomicie urozmaici dania pod względem wizualnym.
Skład: fasola czerwona, woda, sól.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 400g
Masa netto po odsączeniu: 240g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin
Opakowanie: puszka
Wyprodukowano we Włoszech
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 263 kJ / 63 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry 0,0 g
Błonnik 6,0 g
Białko 4,7 g
Sól 0,68 g