Kucharek Sos pieczeniowy ciemny 28 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikiskrobia kukurydziana, mąka
pszenna, sól, skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryna, warzywa suszone (4,8 %) : cebula, czosnek,
śmietanka w proszku (zawiera
mleko,
laktozę), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, aromaty, papryka słodka, olej rzepakowy, barwnik: karmel amoniakalny, majeranek (0,5 %), pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
Wartość energetyczna | 117 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 1,9 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieSos pieczeniowy ciemny w proszku.
MarkaKucharek
Cechybez dodatku: tłuszczów utwardzonych
Marka standaryzowanaMarka: Kucharek
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
KontaktPrymat sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowaniePrzygotuj klasyczny sos pieczeniowy ciemny w 1 minutę
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyWypróbuj również sos:
śliwkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g suszonych śliwek
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj miód oraz namoczone w winie i przekrojone na pół śliwki. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek i wymieszaj.
myśliwski
Składniki:
- 4 plastry chudego boczku
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem. Dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek, dodaj musztardę i wymieszaj. Gotowy sos można posypać posiekaną natką pietruszki.
pieprzowy na koniaku
Składniki:
- 1 łyżka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
W moździerzu utłucz ziarna kolorowego pieprzu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj pieprz, musztardę, koniak i posiekane kapary. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek.
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania28
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Saszetka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 28
WymiarWymagana wysokość na półce: 159
Wymagana szerokość na półce: 130
Wymagana głębokość na półce: 6
WagaWaga brutto: 31
Jednostka sprzedażowaWysokość: 159
Szerokość: 130
Głębokość: 6
Adres producentaPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Telefon kontaktowy+48/32 47 33 833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Sos pieczeniowy
Wariant: ciemny