Kucharek Barszcz czerwony instant 48 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikicukier, suszony koncentrat soku buraka czerwonego (17,6 %), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, warzywa suszone: czosnek, cebula, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, pieprz czarny (0,4 %), olej rzepakowy, ekstrakt drożdżowy, aromat
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
Wartość energetyczna | 83 kJ / 19 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,90 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieBarszcz czerwony instant.
MarkaKucharek
Cechybez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Marka standaryzowanaMarka: Kucharek
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
KontaktPrymat sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowaniePrzygotuj barszcz czerwony instant
Krok 1
Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 4 porcje.
Życzymy smacznego!
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyWypróbuj również barszcz czerwony:
z orzechami i żurawiną
Składniki:
- 100 g suszonej żurawiny
- 40 g orzechów włoskich
Przygotowany Barszcz czerwony Kucharek rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie.
z borowikami, fasolą i kapustą
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g fasoli białej konserwowej
- 100 g białej kapusty
Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanego Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki.
z imbirem i morelami
Składniki:
- 80 g suszonych moreli
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- sok z 1/2 cytryny
-½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat
Do przygotowanego Barszczu czerwonego dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania48
Jednostka (tekst opisowy)g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć4 porcje
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Saszetka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 48
WymiarWymagana wysokość na półce: 160
Wymagana szerokość na półce: 130
Wymagana głębokość na półce: 6
WagaWaga brutto: 54
Jednostka sprzedażowaWysokość: 160
Szerokość: 130
Głębokość: 6
Liczba użyćLiczba czynności użycia. Porcje 4
Adres producentaPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Telefon kontaktowy+48/32 47 33 833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Barszcz czerwony instant