Kucharek Zupa grzybowa 42 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikimąka
pszenna, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, grzyby (2,7%): pieczarka, borowik, cebula (2,2%), maltodekstryna,
białka mleka (zawierają
laktozę), aromaty, natka pietruszki (0,5%), olej rzepakowy, cukier palony
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
Wartość energetyczna | 69 kJ / 16 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,0 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0,95 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieZupa grzybowa w proszku.
MarkaKucharek
Cechybez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Marka standaryzowanaMarka: Kucharek
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
KontaktPrymat sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyWypróbuj również grzybową:
orientalną z krewetkami
Składniki:
- 6 oczyszczonych krewetek królewskich
- 1 mała marchew
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę szalotki, posiekany czosnek i pokrojoną w cienkie paseczki marchew. Dodaj krewetki i smaż ok. 5 min. Całość zalej przygotowaną wcześniej Zupą grzybową Kucharek.
z łososiem i koperkiem
Składniki:
- 150 g świeżego łososia bez ości
- 75 ml śmietany 36%
- ½ pęczka koperku
Do przygotowanej Zupy grzybowej Kucharek dodaj śmietanę. Łososia pokrój w kostkę, oprósz solą i smaż na oliwie przez ok. 3 minuty. Łososia ułóż na talerzach, zalej gorącą zupą i posyp posiekanym koperkiem.
z aromatycznymi grzankami
Składniki:
- 3 kromki wieloziarnistego pieczywa
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- po ½ łyżeczki Natki pietruszki i Koperku Prymat
Pieczywo pokrój w kostkę, posyp ziołami, skrop oliwą i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 min. Przygotowaną Zupę grzybową Kucharek przelej do miseczek i posyp ziołowymi grzankami.
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku. Od temperatury otoczenia Przygotuj klasyczną zupę grzybową w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (42 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając.
Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Rozmiar opakowania42
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 42
WymiarWymagana wysokość na półce: 160
Wymagana szerokość na półce: 130
Wymagana głębokość na półce: 8
WagaWaga brutto: 47
Jednostka sprzedażowaWysokość: 160
Szerokość: 130
Głębokość: 8
Liczba użyćLiczba czynności użycia. Porcje 3
Adres producentaPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Telefon kontaktowy+48/32 47 33 833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Zupa grzybowa