Kucharek Żurek śląski 46 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikimąka
żytnia (55,6 %), sól, warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek,
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera
laktozę), cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, majeranek (1,5 %), olej rzepakowy, aromaty, aromaty dymu wędzarniczego
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
Wartość energetyczna | 78 kJ / 18 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,5 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 1,0 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieŻurek w proszku.
MarkaKucharek
Cechybez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Marka standaryzowanaMarka: Kucharek
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
KontaktPrymat sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowaniePrzygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyWypróbuj również żurek:
z borowikami i parmezanem
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g sera parmezn
- 3 łyżki tartego chrzanu
Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem.
z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
- 150 g wędzonego boczku
- 70 g pieczarek masło
Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
z bobem i porem
Składniki:
- 150 g bobu
- 1 por
- 150 g wędzonego boczku
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania46
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Saszetka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 46
WymiarWymagana wysokość na półce: 158
Wymagana szerokość na półce: 129
Wymagana głębokość na półce: 10
WagaWaga brutto: 47
Jednostka sprzedażowaWysokość: 158
Szerokość: 129
Głębokość: 10
Adres producentaPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Telefon kontaktowy+48/32 47 33 833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Żurek śląski