Zupa Jarzynowa
Wiemy, że zupa to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Dlatego zainspirowani smakiem klasycznej jarzynowej naszą JemyJemy ugotowaliśmy na mięsie wieprzowym, z marchewką, fasolką szparagową, kapustą, ziemniakami, selerem i pietruszką. Życzymy smacznego!
SPOSOBY przygotowania:
- W garnku 2-3 minuty
- W mikrofali 3-4 minuty (750W)
Zupa sterylizowana, 450 g.
SKŁADNIKI zupy:
- woda, warzywa 28 % (marchew, fasola szparagowa, kapusta biała, ziemniaki, seler, pietruszka) , mięso wieprzowe 4 %, śmietana 2 %, mąka pszenna, sól, skrobia modyfikowana, koper, pieprz, ekstrakt drożdżowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu.
WARTOŚCI odżywcze
- Wartość odżywcza: w/ per/ pro 100 g
- Wartość energetyczna: 113 kJ / 27 kcal
- Tłuszcz: 0,7 g
- - w tym kwasy nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 3,2 g
- - w tym cukry: 1,0 g
- Błonnik: 0,9 g
- Białko: 1,5 g
- Sól: 0,77 g