Tao Tao Makaron ryżowy nitki 200 gSkładnikimąka ryżowa (92 %), woda
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: | 1562 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 83,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,8 g |
Sól: | 0,1 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMakaron ryżowy nitki.
MarkaTao Tao
Cechybezglutenowy, bez gotowania, nr 1*, makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*, *Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Marka standaryzowanaMarka: Tao Tao
Adres kontaktowyul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
Opis produktuMakaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marceTao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacjeMichel Moran
Mapa Smaków
Więcej przepisów szukaj na:
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
www.TaoTao.pl
KontaktTAN-VIET International S.A.
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten: Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanieDoskonały do sałatek i zup.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
PrzepisySałatka z makaronem ryżowym nitki TaoTao (dla 4 osób)
Składniki:
200 g makaronu ryżowego nitki Tao Tao, 1 pierś z kurczaka, 2-3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 większy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1 mała puszka kukurydzy, koperek lub szczypiorek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzania:
Kurczaka kroimy w paski, polewamy sosem sojowym Tao Tao i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy nitki Tao Tao wg instrukcji podanej na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Kurczaka podsmażamy na patelni, wyjmujemy na papierowy ręcznik i zostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy np. w paski. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Dodajemy kukurydzę, majonez lub jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Dekorujemy pokrojonymi na pół pomidorkami.
Smacznego!
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia. Od temperatury otoczenia Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić.
Rozmiar opakowania200
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
KrajKraj pochodzenia: Tajlandia
Rodzaj opakowaniaTyp: Torba
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 200
WymiarWymagana wysokość na półce: 196
Wymagana szerokość na półce: 111
Wymagana głębokość na półce: 63
WagaWaga brutto: 240
Jednostka sprzedażowaWysokość: 196
Szerokość: 111
Głębokość: 63
Opakowanie logistyczneGTIN: 05901882188952
Adres producentaWyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotnyTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres internetowywww.tan-viet.com.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Makaron ryżowy
Wariant: nitki