Tao Tao Makaron ryżowy wstążki 200 gSkładnikimąka ryżowa (93%), woda
Wartości odżywcze
| 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: | 1525 kJ / 359 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 81,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,9 g |
Sól: | 0,02 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMakaron ryżowy wstążki.
MarkaTao Tao
Cechybezglutenowy, bez gotowania, makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*, *Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Marka standaryzowanaMarka: Tao Tao
Adres kontaktowyul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
Opis produktuMakaron ryżowy wstążki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy wstążki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do rosołu, innych zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik potrawy Pad Thai oraz innych dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marceTao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacjeMichel Moran
Mapa Smaków
Więcej przepisów szukaj na:
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
www.TaoTao.pl
KontaktTAN-VIET International S.A.
Informacje dot. stylu życiaBezglutenowy
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten: Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanieDoskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
PrzepisyRosół z makaronem ryżowym wstążki TaoTao dla 4 osób
Składniki:
200 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, 750 g porcjowanego kurczaka, 2 l wody, włoszczyzna, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, natka pietruszki
Dla wzbogacenia smaku proponujemy: kilka grzybów Mun Tao Tao, 3-4 suszone śliwki, kawałek świeżego imbiru, 1-2 gwiazdki anyżu.
Sposób przyrządzania:
Mięso, włoszczyznę pokrojoną w paski, cebulę przekrojoną na pół oraz ziele angielskie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać kilka grzybów Mun moczonych wcześniej w wodzie przez około 15 minut, suszone śliwki, imbir i anyż. Całość zagotowujemy i zbieramy szumowiny z wierzchu wywaru. Następnie gotujemy rosół na minimalnym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmujemy z wywaru, po ostudzeniu kroimy na kawałki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Zalewamy makaron i kawałki mięsa wywarem. Posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia. Od temperatury otoczenia Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić.
Rozmiar opakowania200
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
KrajKraj pochodzenia: Tajlandia
Rodzaj opakowaniaTyp: Torba
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 200
WymiarWymagana wysokość na półce: 196
Wymagana szerokość na półce: 101
Wymagana głębokość na półce: 57
WagaWaga brutto: 222
Jednostka sprzedażowaWysokość: 196
Szerokość: 101
Głębokość: 57
Adres producentaWyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotnyTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres internetowywww.tan-viet.com.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Makaron ryżowy
Wariant: wstążki