Tao Tao Makaron z brązowego ryżu nitki 170 gSkładnikimąka z brązowego ryżu (89%), woda
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: | 1546 kJ / 364 kcal |
Tłuszcz: | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 81,8 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,6 g |
Sól: | 0,06 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMakaron z brązowego ryżu nitki.
MarkaTao Tao
Cechybezglutenowy, bez gotowania, makarony TaoTao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*, *Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013 - V 2014, kategoria: makarony orientalne
Marka standaryzowanaMarka: Tao Tao
Adres kontaktowyul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
Opis produktuMakaron z brązowego ryżu nitki TaoTao to produkt bezglutenowy. Produkowany jest w Tajlandii z mąki ryżowej, która powstaje w wyniku mielenia częściowo oczyszczonych ziarenek ryżu, zachowując w ten sposób swoje cenne składniki odżywcze.
Makaron z brązowego ryżu nitki TaoTao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marceTao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacjeWięcej przepisów szukaj na:
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
www.TaoTao.pl
KontaktTAN-VIET International S.A.
Informacje dot. stylu życiaBezglutenowy
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten: Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanieDoskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
PrzepisyPolędwiczka z warzywami dla 2-3 osób
Składniki:
1 opakowanie makaronu z brązowego ryżu nitki TaoTao
2 polędwiczki wieprzowe
2 średnie cebule
2 średnie marchewki
1 świeża papryczka chili
50 ml sosu sojowego TaoTao
5 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, kolendra
Marynata:
Sos sojowy połącz z łyżką bazylii i kolendry oraz szczyptą soli i pieprzu. Obmyj polędwiczki pod bieżącą wodą, natrzyj przygotowaną marynatą, przełóż do miseczki i polej resztą sosu z ziołami. Całość odstaw do lodówki na min. 4 godziny.
Danie:
Obrane cebule poszatkuj „w piórka", a marchewki w talarki lub słupki. Papryczkę chili pokrój bardzo drobno. Zamarynowane polędwiczki pokrój w plastry i smaż z obu stron na rozgrzanym oleju lub oliwie przez ok. 10-15 min. Pod koniec smażenia oprósz mięso przyprawami. Dodaj warzywa i smaż razem przez ok. 2-3 minuty.
Następnie przygotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy makaron połóż na talerzu i dodaj mięso z warzywami.
Smacznego!
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia. Od temperatury otoczenia Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5 minut. Odcedzić.
Rozmiar opakowania170
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
KrajKraj pochodzenia: Tajlandia
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 170
WymiarWymagana wysokość na półce: 200
Wymagana szerokość na półce: 98
Wymagana głębokość na półce: 62
WagaWaga brutto: 194
Jednostka sprzedażowaWysokość: 200
Szerokość: 98
Głębokość: 62
PochodzenieTekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Tajlandii
Adres producentaWyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotnyTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres internetowywww.tan-viet.com.pl
Języki na opakowaniuangielski, polski, rumuński
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Makaron z brązowego ryżu
Wariant: nitki