Białkowy baton Olimp I’M PRO Protein Bar – zapomnij o słodyczach i podjadaniu!
Masz ochotę na coś słodkiego, ale ogranicza Cię dieta? Szukasz wartościowej, a przede wszystkim wysokobiałkowej przekąski, po którą można sięgnąć o dowolnej porze dnia? Wybierz Olimp I’M PRO Protein Bar! To coś więcej niż kolejny baton białkowy! To w pełni „legalna”, zdrowa fit przekąska, dzięki której zapomniesz o „nabitych” cukrem słodyczach i podjadaniu w trakcie dnia!
Spróbuj, a nie pożałujesz!
Z każdym kęsem batona marki Olimp Sport Nutrition dostarczasz swoim mięśniom cenne białko, które przyczynia się do wzrostu i do utrzymania masy mięśniowej. W wysokobiałkowym batonie Olimp I’M PRO Protein Bar zastosowano mieszankę białkową, w której skład wchodzą: koncentrat białka mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC oraz hydrolizowany gluten pszenny.
W białkowej przekąsce nie mogło zabraknąć cennego błonnika, który m.in. pomaga niwelować głód1 i tym samym sprawia, że przechodzi Ci ochota na podjadanie w trakcie dnia. Z kolei niska zawartość cukrów i brak tłuszczu palmowego sprzyja wykorzystaniu przepysznego batona Olimp I’M PRO Protein Bar w okresie odchudzania, jako dodatek do diety o ujemnym bilansie kalorycznym.
Białkowy baton Olimp został uzupełniony witaminą D oraz magnezem i cynkiem w wysoko przyswajalnej formie chelatu aminokwasowego cynku Albion™.
Białkowy baton Olimp I’M PRO Protein Bar – zalety stosowania:
- Przepyszna forma uzupełnienia diety w białko, błonnik, witaminę D, magnez i cynk (chelat Albion™).
- 171 pełnowartościowych kalorii2 (1 baton 40 g).
- Pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko).
- Wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, z którego sprawą szybciej pojawia się uczucie sytości3.
- Niska zawartość cukrów – fit przekąską może być stosowana w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
- Brak dodatku konserwantów i oleju palmowego.
- Rewelacyjna w smaku alternatywa dla słodyczy.
- Uzupełnienie diety w kolagen – cenny składnik tkanki łącznej, istotny dla stawów4 i skóry5.
- Dodatek witaminy D i magnezu, które pomagają m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
- Dodatek cynku w postaci wysoko przyswajalnego, hipoalergicznego chelatu aminokwasowego Albion™. Cynk wspiera m.in. w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i pomaga w prawidłowej syntezie białka. Podobnie jak witamina D i magnez przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
- Do wyboru kilka wyjątkowych smaków.
- Fit przekąska po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce.
- Białkowy baton dla osób ćwiczących rekreacyjnie, profesjonalnych sportowców oraz osób, które dbają o zdrowe, zróżnicowane odżywianie.
Pamiętaj! Białkowy baton Olimp I’M PRO Protein Bar nie jest zamiennikiem zdrowej, pełnowartościowej diety. To jedynie jej cenny i zarazem pyszny dodatek, który pomoże urozmaicić Twoje codziennej menu. Dzięki przekąsce zapomnisz o niezdrowych słodyczach i podjadaniu w trakcie dnia6.
Olimp I’M PRO Protein Bar - zapomnij o słodyczach i podjadaniu!
Smak: Krem orzechowy
I'M PRO PROTEIN BAR *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kremu orzechowego, z warstwą o smaku arachidowym (18%) i chrupkami (9%), w mlecznej czekoladzie (29,5%), dekorowany czekoladą (1,5%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 29,5% czekolada mleczna z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1,5% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], emulgator – lecytyny (sojowe); aromat [zawiera orzeszki ziemne (arachidowe)], regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%.

#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), nasion sezamu, ryb.
Zastosowanie i bezpieczeństwo
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00