Prymat Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów 10 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą) i
soję.
Składnikicukier, wanilia (6%)
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1637 kJ / 391 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 96 g |
w tym cukry | 95 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieCukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów
MarkaPrymat
Cechypełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuPrzyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Warto wiedzieć
Cukier z prawdziwą wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem i aromatem. Sprawia, że wypieki zyskują niepowtarzalną waniliową nutę. Polecany jest również do grzanego wina.
Mieszanka cukru pudru i wanilii.
O producencieCompany NamePrymat Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówZboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyDomowa tarta z gruszkami
4-6 porcji, 90 min
Składniki:
- 300 g mąki krupczatki,
- 400 g masła,
- 350 g cukru pudru,
- 6 jajek,
- 250 g mączki migdałowej,
- 50 g mąki pszennej,
- 3 gruszki,
- 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat
- po 1 płaskiej łyżeczce Cynamonu mielonego i Chili pieprzu cayenne Prymat.
Sposób przygotowania:
Do mąki krupczatki dodać 200 g masła, siekać nożem do momentu połączenia masła z mąką. Następnie dodać: 100 g cukru pudru, 2 żółtka oraz cukier z prawdziwą wanilią. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na ok. 30 min. Następnie przygotować krem migdałowy. 200 g masła utrzeć z 250 g cukru pudru, dodać mączkę migdałową. Cały czas ucierając, dodawać partiami 4 jajka, a na końcu mąkę pszenną. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Krem migdałowy rozsmarować na cieście. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych, ponacinać, oprószyć cynamonem i chili. Gruszki ułożyć na kremie migdałowym i lekko ucisnąć. Tartę piec przez ok. 30 min w temp. 180°C.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania10
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 10
WymiarWymagana wysokość na półce: 149
Wymagana szerokość na półce: 110
Wymagana głębokość na półce: 5
WagaWaga brutto: 14
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 149
Szerokość: 110
Głębokość: 5
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy+48324733833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Cukier
Wariant: z prawdziwą wanilią do ciast i deserów