Wszystkie owocowe żelki Haribo powstają z zagęszczonych soków owocowych o bardzo wielu smakach: jabłka, truskawki, malini, pomarańczy, cytryny, aronii, mango, marakuji czy winogron.
Skład produktu:
syrop glukozowy; Cukier; Żelatyna spożywcza, kwasy: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol, aromaty, barwniki: kurkumina, karmin, błękit brylantowy FCF, węgiel roślinny, substancje glazurujące: wosk pszczeli biały i żółty, wosk carnauba.
Składniki odżywcze:
Poniższa tabela odnosi się do 100g produktu (10 opakowań jednostkowych)
- Wartość energetyczna: 1413 kJ / 333 kcal
- Łączna zawartość tłuszczu: 0,1 g
- w tym tłuszczy nasyconych: 0,1 g
- Łączna zawartość Węglowodanów: 77 g
- w tym cukry: 45 g
- Białko: 5,3 g
- Sól: 0,20 g