Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Gałka muszkatołowa mielona
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowana
Marka: Prymat
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktu
Warto wiedzieć
Gałka muszkatołowa ma intensywny korzenno-słodkawy smak. Stosowana jest do sosów śmietankowych i serowych, a także do tradycyjnych polskich potraw takich jak: bigos, flaki, zupa fasolowa, czy też mielone kotlety. Nadaje wyjątkowy aromat słodkim deserom i napojom.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Company Name
Prymat Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Tartaletki ze szpinakiem
4 porcje, 130 min
Składniki:
- 250 g świeżego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 200 g sera pleśniowego,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- 2 łyżki masła,
- olej rzepakowy do smażenia,
- do smaku: Pieprz czarny gruby mielony, Sól morska Prymat.
Ciasto:
- 200 g mąki krupczatki,
- 120 g zimnego masła,
- 2 żółtka.
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać, dodać pokrojone na kawałki masło i posiekać z mąką. Dodać żółtka, szczyptę soli i wyrobić na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Szpinak umyć, odciąć twarde końcówki i podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem, olejem i pokrojonym w plastry czosnkiem. Dodać połowę pokruszonego sera pleśniowego, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Foremki posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i przełożyć do foremek. Spody ponakłuwać. Piec na złoty kolor przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ciasto wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia. Następnie nałożyć farsz i dodać na górę pozostałą część pokruszonego sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika na ok. 5 minut. Piec do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywania
Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania
10
Jednostka (tekst opisowy)
g
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowania
Typ: Torebka
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 10
Wymiar
Wymagana wysokość na półce: 148
Wymagana szerokość na półce: 111
Wymagana głębokość na półce: 7
Waga
Waga brutto: 14
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość: 148
Szerokość: 111
Głębokość: 7
Opakowanie logistyczne
GTIN: 05901135019842
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniu
polski
Język produktu
Główny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna: Gałka muszkatołowa
Wariant: mielona