cukier
mąka pszenna
olej palmowy
miazga kakaowa
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcz kakaowy
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (1,4%)
skrobia ziemniaczana
olej rzepakowy
tłuszcz mleczny
emulgatory (lecytyna sojowa, E 476)
substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu)
aromaty
sól
| na 100 g | na 1 wafel (50 g) | %*/ 1 wafel (50 g) |
Wartość energetyczna |
2215 kJ |
1105 kJ |
13 % |
|
530 kcal |
265 kcal |
|
Tłuszcz |
29,5 g |
15,0 g |
21 % |
w tym kwasy |
|
|
|
tłuszczowe nasycone |
16,5 g |
8,3 g |
42 % |
Węglowodany |
58,0 g |
29,0 g |
11 % |
w tym cukry |
38,5 g |
19,5 g |
22 % |
Błonnik |
3,6 g |
1,8 g |
- |
Białko |
5,4 g |
2,7 g |
5 % |
Sól |
0,33 g |
0,16 g |
3 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
|
|
|
| na 100g | | na 1 wafel (50 g) |
Wartość energetyczna (kJ) |
2215 |
|
1105 |
Wartość energetyczna (kcal) |
530 |
|
265 |
Tłuszcz (g) |
29.5 |
|
15 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
16.5 |
|
8.3 |
Węglowodany (g) |
58 |
|
29 |
w tym cukry (g) |
38.5 |
|
19.5 |
Błonnik (g) |
3.6 |
|
1.8 |
Białko (g) |
5.4 |
|
2.7 |
Sól (g) |
0.33 |
|
0.16 |