Prymat Marynata do mięs klasyczna 20 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
Składnikisól, czosnek (17%),
gorczyca biała, cebula, kozieradka, majeranek (5%), owoc kolendry, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, liść laurowy, pieprz czarny (2,2%), ziele angielskie, rozmaryn, owoc jałowca
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1198 kJ / 285 kcal |
Tłuszcz | 7,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 12 g |
Sól | 23,5 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieKlasyczna mieszanka przyprawowa - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
MarkaPrymat
Cechybez dodatku glutaminianu sodu
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuWarto wiedzieć
Polecana jest do wszystkich rodzajów mięs, ryb, a nawet warzyw z grilla. Idealna do polędwiczek wieprzowych, szynki i drobiu. Odrobina oliwy oraz marynaty klasycznej wystarczy, aby mięso nabrało pożądanych walorów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Nazwa firmyPrymat sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekstNasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanieOpakowanie wystarcza na zamarynowanie 600 g mięsa.
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oliwy lub oleju.
2. Dokładnie natrzyj mięso marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Rada:
Mniejsze kawałki mięsa szybciej przechodzą proces marynowania. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkunastu godzin.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyTysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania20
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 20
WymiarWymagana wysokość na półce: 149
Wymagana szerokość na półce: 109
Wymagana głębokość na półce: 8
WagaWaga brutto: 24
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 149
Szerokość: 109
Głębokość: 8
Opakowanie logistyczneGTIN: 05901135017121
Adres producentaPrymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy+48324733833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Marynata do mięs
Wariant: klasyczna