Prymat Pieprz cytrynowy mielony 20 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
Składnikisól, pieprz czarny (23%), czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula, cukier, skórka cytryny (4,5%), kurkuma
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 963 kJ / 228 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 43 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 26,3 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka przyprawowa Pieprz cytrynowy - kompozycja suszonych przypraw i skórki cytrynowej.
MarkaPrymat
Cechypełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuWarto wiedzieć
Pieprz cytrynowy polecany jest przede wszystkim do ryb - zarówno pieczonych, smażonych, jak i tych grillowanych. Świetnie doprawi również mięsa, dania warzywne oraz sosy i dressingi.
O marcePrzyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Company NamePrymat Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyDorsz zapiekany z masłem migdałowym
4 porcje, 40 min
Składniki:
- 600 g filetu ze świeżego dorsza,
- 600 g świeżego umytego szpinaku,
- 3 ząbki czosnku,
- 100 g masła,
- 100 g płatków migdałów,
- 200 g Bułki tartej Prymat,
- 1 słoik suszonych pomidorów w oleju,
- szczypta Gałki muszkatołowej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz Cytrynowy Prymat.
Sposób przygotowania:
Dorsza umyć i osuszyć. Migdały prażyć w piekarniku rozgrzanym do 140°C przez ok. 10 min. Wystudzić i zmielić. Dorsza natrzeć olejem z pomidorów, posypać pieprzem cytrynowym i odstawić w chłodne miejsce. Połowę masła wymieszać z migdałami i bułką tartą. Tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć na papier pergaminowy, przykryć drugim kawałkiem papieru, cienko rozwałkować i schłodzić. Rybę piec 8-10 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Na pozostałym maśle podsmażyć szpinak z drobno posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i delikatnie dusić, aby szpinak pozostał jędrny. Następnie dodać pokrojone suszone pomidory. Rybę wyjąć z piekarnika i ułożyć na niej plaster kruszonki. Zapiekać jeszcze przez ok. 1 min z włączonym grzaniem górnym piekarnika. Rybę podzielić na cztery porcje i ułożyć na szpinaku.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania20
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 20
WymiarWymagana wysokość na półce: 150
Wymagana szerokość na półce: 110
Wymagana głębokość na półce: 6
WagaWaga brutto: 24
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 150
Szerokość: 110
Głębokość: 6
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy+48324733833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Pieprz cytrynowy
Wariant: mielony