Prymat Pieprz ognisty mielony 20 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
Składnikipieprz czarny (55%), sól,
gorczyca czarna, chili (6%), papryka ostra
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 1285 kJ/ 306 kcal |
Tłuszcz | 8,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 41 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 10 g |
Sól | 19,6 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka przyprawowa Pieprz ognisty - kompozycja suszonych przypraw.
MarkaPrymat
Cechypełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuWarto wiedzieć
Pieprz ognisty mielony to wyjątkowa mieszanka wzbogacona o pikantne chili, które sprawia, że przyprawa jest bardziej ostra. Aromatyczny zapach pieprzu ognistego dobrze komponuje się z mięsami, serami i daniami warzywnymi.
O marcePrzyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Company NamePrymat Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyOgniste steki z antrykotu wołowego
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 4 steki z antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat,
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego.
Sos włoski:
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat,
- 2 łyżki ketchupu,
- 1 łyżka zielonych oliwek,
- 1 łyżka czarnych oliwek,
- 2 łyżki suszonych pomidorów w oleju,
- 2 łyżki cebulek koktajlowych,
- 1 puszka pomidorów pelati,
- 1 pęczek bazylii,
- do smaku: Sól morska, Pieprz ognisty mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone steki oprószyć solą, ognistym pieprzem i natrzeć olejem. Mięso smażyć na rozgrzanej patelni grillowej po 4 min z każdej strony, pod koniec posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso ułożyć na desce na około 3 min. Przygotować składniki sosu: posiekać zielone oraz czarne oliwki, suszone pomidory i pęczek bazylii. Pokroić cebulki koktajlowe oraz pomidory pelati. Wymieszać z pozostałymi składnikami sosu, doprawić do smaku i schłodzić. Tak przygotowane steki podawać ze smażonymi ziemniakami lub grzankami czosnkowymi i sosem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania20
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 20
WymiarWymagana wysokość na półce: 150
Wymagana szerokość na półce: 109
Wymagana głębokość na półce: 4
WagaWaga brutto: 25
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 150
Szerokość: 109
Głębokość: 4
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy+48324733833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Pieprz ognisty
Wariant: mielony