Prymat Mieszanka do ogórków konserwowych 40 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
Składnikikoper, chrzan,
gorczyca biała, pieprz czarny, ziele angielskie, czosnek, marchew
Wartości odżywcze
| w 100 g mieszanki |
Wartość energetyczna | 1469 kJ/ 350 kcal |
Tłuszcz | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 43 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,52 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka suszonych warzyw i przypraw do ogórków konserwowych.
MarkaPrymat
Cechyopakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l, ogórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu, z natury, bez dodatku: substancji konserwujących, glutaminianu sodu, barwników
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuIstnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej z przyprawami takimi jak: gorczyca biała, ziele angielskie i pieprz czarny. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Company NamePrymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekstBez dodatku: substancji konserwujących, glutaminianu sodu, barwników
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyPrzygotuj
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- ocet 10%
- cukier
- sól
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,25 l octu, 1 łyżkę stołową soli (tj. 15 g) i 3 łyżki stołowe cukru (tj. 36 g).
2. Wymieszaną zalewę zagotuj.
3. Do słoi o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut.
Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania40
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 40
WymiarWymagana wysokość na półce: 183
Wymagana szerokość na półce: 131
Wymagana głębokość na półce: 15
WagaWaga brutto: 45
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 183
Szerokość: 131
Głębokość: 15
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
tel.: +48/32/47 33 833
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy+48324733833
Email kontaktowyprymat@prymat.pl
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Mieszanka
Wariant: do ogórków konserwowych