Prymat Mieszanka do ogórków konserwowych 40 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikikoper (26,6 %): łodygi i nasiona, chrzan (22,5 %),
gorczyca biała, pieprz czarny, ziele angielskie, czosnek (7,1 %), marchew
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1510 kJ/361 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 12 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,23 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka do ogórków konserwowych - suszona mieszanka przyprawowa.
MarkaPrymat
Cechybez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Opis produktuIstnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej oraz dodatków, między innymi kopru, chrzanu czy czosnku. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
KontaktPrymat sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
DodatkiDodatek MSG: Nie zawiera
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyOgórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu
Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- ocet 10 %
- cukier
- sól
Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,25 l octu, 1 łyżkę stołową soli (tj. 15 g) i 3 łyżki stołowe cukru (tj. 36 g).
2. Wymieszaną zalewę zagotuj.
3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut.
Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Typ oznaczenia datyNajlepiej spożyć przed …
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania40
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Saszetka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 40
WymiarWymagana wysokość na półce: 183
Wymagana szerokość na półce: 131
Wymagana głębokość na półce: 15
WagaWaga brutto: 45
Jednostka sprzedażowaWysokość: 183
Szerokość: 131
Głębokość: 15
Adres producentaPrymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotnyPrymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy+48/32/47 33 833
Email kontaktowyprymat@prymat.pl
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Mieszanka do ogórków konserwowych