Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 gSkładnikisuszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Wartości odżywcze
| 100 g produktu |
Wartość energetyczna: | 1621 kJ / 386 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,0 g |
Węglowodany: | 70,2 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 4,9 g |
Sól: | 0,02 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieSuszone grzyby Mun.
MarkaTao Tao
Cechytylko naturalne składniki
Marka standaryzowanaMarka: Tao Tao
Adres kontaktowyul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
Opis produktuGrzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.
O marceTao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacjeMichel Moran
Mapa Smaków
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
KontaktTAN-VIET International S.A.
Przygotowanie i stosowanieDoskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
PrzepisyBigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)
Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować. Od temperatury otoczenia Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.
Rozmiar opakowania50
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
KrajKraj pochodzenia: Chiny
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 50
WymiarWymagana wysokość na półce: 236
Wymagana szerokość na półce: 126
Wymagana głębokość na półce: 42
WagaWaga brutto: 56
Jednostka sprzedażowaWysokość: 236
Szerokość: 126
Głębokość: 42
PochodzenieTekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Chinach
Adres zwrotnyTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Adres importeraTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Adres dystrybutoraTAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Telefon kontaktowy(+48 58) 692 90 00
Numer fax(+48 58) 692 90 01
Adres internetowywww.tan-viet.com.pl
Języki na opakowaniuinne, polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Suszone grzyby Mun