Prymat Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej 20 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
Składnikisól, papryka słodka, czosnek,
gorczyca biała, marchew, papryka ostra, cebula, majeranek, cząber, kminek, owoc kolendry, tymianek, natka pietruszki, ziele angielskie, chili, pieprz czarny
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna | 993 kJ/237 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 7,2 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 39,0 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka przyprawowa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
MarkaPrymat
Cechybez dodatku glutaminianu sodu
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres firmyul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktuWarto wiedzieć
Przyprawa do gulaszu wspaniale wzbogaca smak gulaszów drobiowych, wieprzowych, wołowych czy z dziczyzny. Świetnie sprawdzi się również do wegetariańskich potrawek, np. z bakłażanów i cukinii.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Company NamePrymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekstNasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
PrzepisyGulasz z polędwicy wołowej
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 800 g polędwicy wołowej,
- 300 g ziemniaków,
- 150 g białej słodkiej cebuli,
- 2 zielone papryki,
- 2 pomidory,
- 2 ząbki czosnku,
- 50 g smalcu wieprzowego
- 200 ml Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- 1/2 łyżeczki Kminku mielonego Prymat,
- 2 łyżeczki Przyprawy do gulaszu Prymat,
- do smaku: Sól morska i Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę, nie obierając ze skóry. Papryki i cebule pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć cebulę i mięso, a następnie dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki, rozgnieciony czosnek, paprykę i pomidory. Doprawić papryką słodką, kminkiem oraz przyprawą do gulaszu. Wymieszać i podlać rosołem wołowym. Gotować pod przykryciem do miękkości, a pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania20
Jednostka (tekst opisowy)g
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Torebka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 20
WymiarWymagana wysokość na półce: 149
Wymagana szerokość na półce: 110
Wymagana głębokość na półce: 9
WagaWaga brutto: 24
Sprzedaż jednostkowaWysokość: 149
Szerokość: 110
Głębokość: 9
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy+48324733833
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Języki na opakowaniupolski
Język produktuGłówny język opisu: polski
Język danych: polski
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Przyprawa
Wariant: do gulaszu i dań kuchni węgierskiej